Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HÜLYA ERDEM’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HÜLYA ERDEM’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HÜLYA ERDEM’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CEYHAN BELEDIYE BASKANI HÜLYA ERDEM’IN 1 MAYIS EMEK VE DAYANISMA GÜNÜ MESAJI

 

 

Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

 

Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem mesajinda su ifadelere yer verdi:

 

'EMEK INSANLIK ONURUDUR”

 

“1890 yilindan bu yana kutlanmaya baslanan 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü bu yil ilk kez korona virüs salgini önlemleri nedeniyle törenlerle kutlanamayacak. Emekçilerin üretimden gelen güçlerini kullanarak, hem kendi çalisma ve yasam kosullarinin düzeltilmesi, hem de dünya üzerinde var olan her türlü haksizligin ve esitsizligin ortadan kalkmasi için dayanisma içinde olduklari 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlu olsun.

 

Içinde bulundugumuz zorlu saglik kosullari  üzülerek takip ediyoruz ki yine en çok isçileri, emekçileri olumsuz olarak etkilemistir. Emekçiler ya islerini kaybediyor ya da emeklerinin karsiligini tam olarak alamiyor. Bu salgin, hayatimizdaki birçok sey gibi, üretim biçimlerini ve üretim iliskilerini de degistirecek. Bu yeni dünya düzenin birlik, beraberlik ve dayanismayi çok daha önemli hale getirecegini umut ediyorum. 

Bugün dünyada var olan her seyin altinda emek vardir, alin teri vardir, insanin zihin ve beden gücü vardir.  Tüm bu nedenlerle emek insanin sahip oldugu en yüce deger ve insanligin onurudur.

 

Bu yil1 Mayis’i evlerimizde kutlayacagiz. 

Salgin riskinin ortadan kalktigi, herkesin isine geri döndügü günlerin ümidi ile hem ülkemin hem de dünyanin tüm emekçilerini bir kere daha gönülden kutluyorum. '



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu